Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Christelijke jongeren bidden voor verkiezingen

Christelijke jongeren bidden voor verkiezingen

24/05/2019 07:49 - Tascha Samuel

Christelijke jongeren bidden voor verkiezingen

 

PARAMARIBO - Het platform voor christelijke jongeren, dat deel uitmaakt van het platform voor christelijke leiders, start op 25 mei 2019 met ‘Pray 365’. “Deze actie houdt in dat christenen, maar jongeren in het bijzonder worden opgeroepen om te bidden naar de verkiezingen toe”, legt Gabrielle Monkou, trekker van het platform voor christelijke jongeren, uit.

Ze verklaart verder dat er wordt opgeroepen dat men zich als kerk of christelijke denominatie kan opgeven voor één week vasten en bidden in verband met de verkiezingen van 25 mei 2020. "Met deze actie willen we jongeren in deze periode betrekken bij het verkiezingsproces en hen bewust maken van hun plicht tot kiezen."

Monkou benadrukt dat er op geen enkele wijze propaganda gemaakt zal worden voor een bepaalde politieke organisatie. Verder maakt ook de politieke kleur van de gelovige niets uit. "Dat is niet onze taak om mensen in een bepaalde richting te duwen. Maar we horen te vaak jongeren zeggen dat ze niet zullen of willen stemmen. Wij menen dat zij als gelovigen allereerst God moeten vragen om het verloop van de verkiezingen in goede banen te leiden. Dat Hij hen dus ingeeft voor wie zij zouden moeten stemmen in 2020 om de juiste leiders verkozen te krijgen", licht Monkou toe.

Inmiddels hebben verschillende kerken uit onder andere de Volle Evangelie, de Evangelische Broedergemeente, de Lutherse kerk, de Hervormde Kerk, de Baptisten gemeente, de Rooms Katholieke en de Wesleyaanse gemeente zich opgegeven om samen te bidden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina