Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname bezwijkt na Colombiaanse stormloop

Suriname bezwijkt na Colombiaanse stormloop

22/05/2019 22:21 - Terence Oosterwolde

De selectie van Suriname met mascotte Cachita.

De selectie van Suriname met mascotte Cachita. Foto: VSJS  

PARAMARIBO - De Surinaamse sportjournalisten hebben geen vuist kunnen maken tegen gastland Colombia op het onderdeel zaalvoetbal tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten. De eindstand werd 13-1, nadat het bij de rust slechts 3-1 was. Als verliezer speelt Suriname donderdag tegen Mexico, dat in de eerste ontmoeting met 4-2 zegevierde over Argentinië. Vrijdag volgt dan de slotpartij tegen de Argentijnen.

Ivan Summerville, die met 16:17 op de klok Surinames enige doelpunt maakte in de eerste helft, is positief gestemd over het verdere verloop. "We hebben beide landen zien spelen en hun zwakke plekken gezien. We moeten ons daarop voorbereiden. Ze zijn niet echt sterk en zijn zeker te pakken", aldus een optimistische Summerville. Overigens, hij ziet nog kans om hoog te eindigen. "Misschien kunnen we geen kampioen meer worden, maar semikampioen kan nog."

In Polideportivo Cubierto Luis Carlos Galán Sarmiento in Barrio Santa Ana hield Suriname stand tot aan de rust. Nadat Cesar Paez na iets meer dan anderhalf minuut spelen de score opende voor Colombia, kwam Surinames tegenantwoord precies twee minuten daarna. Summerville scoorde uit een assist van Earnie Eenig. Nog geen halve minuut daarna maakte Nairo Perez de 2-1, terwijl met 6:29 nog te gaan Fabio Gallo de 3-1 noteerde.

In de tweede helft was het veelal eenrichtingsverkeer. Na anderhalf minuut gaf Cristian Ortiz de aanzet tot de stormloop, terwijl nog geen minuut daarna Perez het handjevol maakte na balverlies. Ortiz nam doelpunten zes en zeven voor zijn rekening, voordat, met minder dan negen minuten te gaan, Perez de 8-1 maakte en Ortiz de 9-1 met 7:45. Door een hattrick van Fabio Gallo werd de score 12-1, terwijl Perez met 2:48 aantekende voor het slotakkoord: 13-1.

"Het groot verschil was teamwerk", concludeert Summerville. "En we hadden maar één reservespeler. Colombia daarentegen kon constant wisselen, want het team had elf of twaalf spelers." Hij wijst erop dat het team ook gehavend was: Marciano Zalman deed niet mee vanwege een hamstringblessure, terwijl Eenig na de rust last kreeg van zijn enkel. "We hebben niet echt een vuist kunnen maken", geeft Summerville toe. "Maar positief is dat we niet op elkaar hebben afgegeven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina