Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Godfather SCTV’ overleden

‘Godfather SCTV’ overleden

22/05/2019 18:27 - Sharon Singh

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi en voormalig Hakrinbankdirecteur Jim Bousaid tijdens een kostelijk gesprek met voorzitter Thomson Cheung van Kong Ngie Tong Sang (midden op defoto) en Song Chenmao, vertegenwoordiger van de Chinese ambassade

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi en voormalig Hakrinbankdirecteur Jim Bousaid tijdens een kostelijk gesprek met voorzitter Thomson Cheung van Kong Ngie Tong Sang (midden op defoto) en Song Chenmao, vertegenwoordiger van de Chinese ambassade Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Op social media stromen de condoleances binnen. Het licht van de levenslamp van Thomson Cheung is maandag in Amerika zachtjes uitgegaan. Hij was 65. Op Facebook wordt hij door de crew van het Chinese televisiestation SCTV betiteld als de ‘Godfather van SCTV’.

Deze zender is door de vereniging Kong Ngie Tong Sang (KNTS) opgericht, waar Thomson tot aan zijn dood voorzitter van was. De meeste mensen kennen hem als de directeur/ eigenaar van Cheung's Music. Zijn zwager Dennis Lee zegt dat Cheung een zeer sociaal bewogen mens was. "Hij voelde zich goed bij het doen van goede daden. Hij zei tegen zijn vrouw: als ik thuis blijf, help ik jullie alleen, maar als ik actief buiten bezig ben met sociale projecten kan ik meer mensen helpen", vertelt Lee. Door zijn voorzitterschap bij KNTS had hij nauwelijks tijd voor zichzelf.

KNTS beheert naast een verenigingsgebouw met tehuis voor senioren en Chinese school, ook de zwemvereniging de Witte Lotus, het televisiestation SCTV, KNTS dagblad, de begraafplaats aan de Schietbaanweg en de zondagmarkt aan de Grote Combéweg. Kong Ngie Tong Sang is de oudste Chinese vereniging in Suriname. Deze sociaal-culturele vereniging zet zich onder andere in voor het bevorderen van de samenwerking onder andere Chinese organisaties om gemeenschappelijke projecten uit te voeren.

Cheung heeft zijn vrouw, drie dochters en twee kleinkinderen achtergelaten. Zijn broer Simon Cheung vertelt dat Thomson een christen was en volgens die rituelen begraven zal worden. Een exacte datum waarop dat zal gebeuren kan hij nog niet noemen. "Er zal wel een christelijke memorial service gehouden worden op 8 juni in KNTS", meldt Cheung. Berichtgeving over de precieze datum van de uitvaart volgt nog.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen