Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oud-president Argentinië beschuldigd van corruptie

Oud-president Argentinië voor de rechter wegens corruptie

21/05/2019 19:44

Cristina Fernandez de Kirchner wordt beschuldigd van corruptie.

Cristina Fernandez de Kirchner wordt beschuldigd van corruptie. Foto: Getty Images  

BUENOS AIRES - De links-populistische oud-president van Argentinië, Cristina Fernandez de Kirchner, is dinsdag verschenen voor de rechtbank in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires voor de eerste zitting in een corruptiezaak tegen haar.

Tijdens de rechtszaak worden meerdere aantijgingen van corruptie behandeld die stammen uit Kirchners twee presidentstermijnen tussen 2007 en 2015. Ze wordt er onder meer van beschuldigd te zijn omgekocht door bouwbedrijven, waarna die buitensporig geprijsde overheidscontracten kregen toebedeeld.

De oud-president noemde de zaak tegen haar dinsdag een "nieuwe afleidingsmanoeuvre" om te verhullen dat de gewone Argentijn het momenteel slecht heeft, schreef ze voorafgaand aan de zitting op Twitter. "Dit gaat duidelijk niet over rechtvaardigheid." Als Kirchner schuldig wordt bevonden, kan dat haar op een celstraf tot tien jaar komen te staan.

Vanwege haar parlementaire onschendbaarheid kan Kirchner, die senator is, momenteel niet worden gearresteerd. Zij wekte afgelopen zaterdag opzien door zich verkiesbaar te stellen als vicepresident naast presidentskandidaat Alberto Fernández, haar oud-stafchef. In Argentinië werd verwacht dat ze weer zou proberen voor het hoogste ambt in het land te gaan.  NU.nl/Reuters

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina