Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sportjournalisten Suriname komen dinsdag in actie

Vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten starten dinsdag

20/05/2019 18:07 - Terence Oosterwolde

Vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten start dinsdag

 

PARAMARIBO - De vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Floridablanca, Santander starten dinsdag officieel. Op het schema staan schaken (twee sessies) en biljart/pool. Marciano Zalman en Rasjied Soeltan komen uit op het onderdeel pool. Maandagmiddag vijf uur is er een technical meeting.

Voorzitter Desney Romeo van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname participeert op dezelfde dag in het congres van AIPS América. Romeo vervult de rol van directeur in het hoofdbestuur. Het congres bestaat dinsdag uit een ochtend- en een middagsessie en woensdag uit een ochtendsessie.

Woensdag wordt er weer geschaakt (twee sessies) en beginnen futsal en tafeltennis. Bij futsal bijt Suriname de spits af tegen gastland Colombia. In de andere ontmoeting staan Argentinië en Mexico tegenover elkaar. Het round robin-systeem wordt gehanteerd, wat betekent dat iedereen tegen elkaar uitkomt. Soeltan doet woensdag ook mee aan het onderdeel tafeltennis.

De deelnemers die er al waren - Suriname, Puerto Rico, Mexico en Cuba - kregen zondagmiddag/-avond een tour aangeboden door de organisatie. Daarbij werd onder meer een stop gemaakt in Centro Histórico waar Basílica Menor San Juan Bautista en Casa de la Cultura Francisco Mantilla de los Ríos zijn gevestigd.

Hoogtepunt vormde het bezoek aan 'El Santisímo', het Christusbeeld, een creatie van de beeldhouwer Juan José Cobos. Het monument dat zich bovenop een heuvel in Floridablanca (Santander) bevindt, heeft een hoogte van veertig meter en is het grootste Christusbeeld van Latijns-Amerika. Het heeft bijna één miljoen euro gekost en is onderdeel van het ecologisch park 'Ecoparque El Santisímo'. De gasten, die enorm onder de indruk waren, werden met een kabelbaan gebracht naar het kolossale beeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina