Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste fase kokosproject succesvol

Eerste fase kokosproject succesvol

20/05/2019 22:49 - Aidy Pinas-Agodeba

Eerste fase kokosproject succesvol

Foto: Foodlog  

PARAMARIBO - Suriname heeft de eerste fase van het regionale kokosproject succesvol afgesloten. Elf landen, waaronder Suriname, doen mee aan het ’Coconut Industry Development for the Caribbean'-project. Nu worden de voorbereidingen getroffen voor het tweede deel van het project.

Het doel van dit project is om de kokosindustrie in de regio een boost te geven. "We zijn ongeveer anderhalf jaar bezig geweest met het trainen van mensen. We zijn bezig geweest in Para, Coronie, Saramacca Wanica en ook in Brokopondo en hebben tussen de zes en zevenduizend plantjes verkocht", vertelt Sjaak Kodabaks, national focal point voor Suriname,  aan de krant.

Dit aantal is van de geregistreede verkopen, want je hebt ook particulieren die plantmateriaal hebben gemaakt en verkocht", Enkele landen waaronder Suriname zijn op schema, terwijl enkele wat zijn achtergebleven. In enkele landen ging het project al in 2014 van start. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina