Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Dubbele agenda?

COMMENTAAR: Dubbele agenda?

20/05/2019 12:00

COMMENTAAR: Dubbele agenda?

 

HET PROCES VOOR de oprichting van een stichting voor de langverwachte voetbalprofleague bij de Surinaamse Voetbalbond dreigt gevaar te lopen door de oprichting van een andere stichting. Die staat op naam van Jerrel Rotsburg van Rudisa Company van zakenman Dilip Sardjoe. Insiders stellen dat deze stichting plotseling uit de lucht is komen vallen en in brede SVB-kring onbekend is. Zo is niet bekend of en wanneer er contact is geweest met verenigingen die zijn aangesloten bij de SVB.

De geheimzinnigheid rond het nieuwe initiatief stemt tot nadenken. Het bestuur van de bond, of in elk geval leden van dit bestuur, onder wie voorzitter John Krishnadath, zijn wel op de hoogte. Hij heeft zelfs aan de eigen commissie die het profvoetbal moet voorbereiden gezegd dat overwogen wordt de werkgroep te ontbinden omdat die haar opdracht heeft uitgevoerd. Heeft Krishnadath een agenda, wil hij de weg voor Rotsburg effenen?

De voorzitter van de SVB-commissie, Derrick Emanuels, is onaangenaam verrast door de nieuwe ontwikkelingen en zegt dat het werk wel vergevorderd, maar absoluut niet af is. Het oorspronkelijke besluit van de SVB om het Surinaamse voetbal beter te organiseren en hogerop te tillen verdient alle lof, maar mag niet ten koste gaan van eerlijkheid, oprechtheid en transparantie. De (voetbal)sport is niet gebaat bij besluiten die het daglicht schuwen, want alles komt eens uit en dat kan dan fatale gevolgen hebben.

Het algemeen (sport)belang moet niet ondergeschikt gemaakt worden aan het persoonlijke belang. De schandalen bij de Fifa die zelfs geleid hebben tot de val van kopstukken, liggen nog vers in het geheugen. Elk zich respecterend SVB-lid dat de intentieverklaring heeft ondertekend voor de oprichting van een stichting voor een voetbalprofleague moet zich houden aan het beginselakkoord.

Principes van personen die een letter of intent hebben ondertekend staan onder druk. Hun standvastigheid en geloofwaardigheid worden op de proef gesteld. Op deze momenten moet doortastend leiderschap worden getoond. Elke schijn van eigenbelang en het idee dat betaald voetbal er ook kan komen zonder een goede voorbereiding, moeten de kop ingedrukt worden.

Het beste is dat Rotsburg samenwerkt met de SVB, want zonder de moederorganisatie is zijn initiatief gedoemd te mislukken. De SVB is verkeerd bezig als hij het initiatief van Rotsburg omarmt en zijn eigen commissie een brevet van ongeschiktheid geeft, terwijl ze al veel werk verzet heeft en een profleague als het ware binnen handbereik is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen