Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'De gedachtegang is verbroedering'

'De gedachtegang is verbroedering'

17/05/2019 16:54 - Terence Oosterwolde

De delegatie van Surinaamse sportjournalisten vrijdagochtend bij vertrek uit Suriname.

De delegatie van Surinaamse sportjournalisten vrijdagochtend bij vertrek uit Suriname. Foto: VSJS  

PARAMARIBO - Acht leden van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) zijn vrijdag afgereisd naar Colombia. Ze zullen deelnemen aan de Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Bucaramanga. Het toernooi duurt van maandag tot en met volgende week vrijdag. Negentien landen hebben hun deelname bevestigd.

Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers. Bij zijn vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Rakesh Parag en Marciano Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles.

VSJS-voorzitter Desney Romeo vindt het belangrijk voor zijn organisatie om mee te doen. "We zijn deel van de Amerika's en de gedachtegang achter deze spelen is de verbroedering." Hij is blij dat in alle vier deelnames van Suriname de groep steeds groter wordt. Romeo zegt dat de afvaardiging gaat om prijzen te winnen, "maar dat is niet het allerbelangrijkste". Romeo zal ook het congres van AIPS America in Bucaramanga bijwonen.

Earnie Eenig, bij de vorige keer winnaar van de bronzen medaille op de 100 meter sprint, verwacht ook dit jaar eremetaal te winnen. "Ik sport regelmatig, maar heb de laatste tijd vaker gesport. Ik ben dus voorbereid." Hij weet nog niet precies op welke nummers hij gaat meedoen. Dat zal hij bepalen in overleg met Romeo en collega Ivan Summerville.

Zijn boodschap voor debutanten Summerville en Marinio Balsemhof is om hun "uiterste best te doen en goed op te warmen". Hij praat uit ervaring, want de vorige keer liep hij een hamstringblessure op. "Het klimaat is soms anders dus moet je goed opwarmen om blessures te voorkomen. Zeker bij de sprint."

Summerville, die voor het eerst meedoet, verwacht dat de Surinamers als collectief het beste eruit halen. Hij denkt dat de ploeg zeker bij zaalvoetbal kan proberen om hoger te eindigen dan in Mexico. "Toen hadden we geen volledige ploeg en werden we aangevuld met spelers van andere landen. Nu zijn we er met meer eigen mannen en moeten we ervoor gaan hoger dan de derde plaats te eindigen."

Over atletiek durft hij geen uitspraken te doen omdat de sterkte van de andere landen niet bekend is. "Maar we gaan voor het beste. Nu is het moment om te tonen dat we vertrouwen in onszelf hebben. Deze keer gaan we niet schrijven, maar komen wij zelf voor Suriname uit. We moeten dus ons uiterste best doen."

De delegatie van Suriname bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. De delegatie zou groter zijn maar vanwege werk en andere omstandigheden zijn zeker vier collega's niet meer meegegaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen