Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bedrijf stopt import babymelk om dispuut

‘Wij hebben het pas dinsdag vernomen’

16/05/2019 08:06 - Naomi Hoever

‘Wij hebben het pas dinsdag vernomen’

Foto: costco.com  

PARAMARIBO - De import van babymelk van het merk Enfamil is stopgezet. Importeur Tropical Trade & Industries, die het exclusieve recht had, heeft de overeenkomst met de Amerikaanse producent Mead Johnson Nutrition verbroken na een dispuut waarin importeur en producent de afgelopen vijf maanden verwikkeld waren. Directeur Rahied Doekhie wil niet erover uitweiden. “Het is een interne aangelegenheid”, reageert hij.

Doekhie legt hij uit dat er een wisseling van de wacht bij het Amerikaanse bedrijf is geweest. Vanaf dat moment verliep de communicatie stroef. Omdat partijen er niet uitkwamen, heeft de importeur besloten de overeenkomst, die 2008 werd gesloten, te beëindigen. Tropical Trade & Industries heeft de producent aangeraden om een andere lokale 'dealer' te zoeken, aangezien de babymelk veel gevraagd is.

Een nieuwe distributeur is nodig om de huidige klanten te blijven bedienen. "Wij hebben de markt in Suriname opgebouwd. De beëindiging van het contract is een flinke slag voor ons bedrijf. Het was geen makkelijke keus. We zullen het zeker merken aan de omzet", zegt Doekhie. Ruim 20 procent van de bedrijfsomzetten vloeide volgens Doekhie voort uit de verkoop van Enfamil.

Enfamil zou de betere babymelk zijn die wordt aanbevolen door kinderartsen en ziekenhuizen. Op dit moment hebben sommige apotheken nog kleine hoeveelheden in voorraad. Apotheek Ligeon heeft haar klanten via een Facebook-bericht laten weten dat de melk niet meer voorradig zal zijn, omdat de levering abrupt is stopgezet.

Apothekersassistent Esmiralda Tjon A Fat betreurt de wijze waarop de mededeling is gedaan. "Wij hebben het pas dinsdag vernomen, zonder dat wij op het besluit zijn voorbereid." Zij zegt dat de apotheek wordt platgebeld door klanten die vragen wat ze moeten doen nu de import van Enfamil is stopgezet. De melk voor baby's en peuters werd in zeven soorten aangeboden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen