Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trouwe cliënten laten SPSB niet los

Trouwe cliënten laten SPSB niet los

16/05/2019 10:02 - Naomi Hoever

Trouwe cliënten laten SPSB niet los

Foto: Facebookpagina SPSB  

PARAMARIBO - In en nabij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) aan de Knuffelsgracht heerste woensdag de gebruikelijke drukte. Seniorenburgers kwamen er hun pensioen- en AOV-gelden cashen, die op de vijftiende van elke maand worden gestort. De krant peilde de mening van enkele cliënten over de mogelijke malversaties bij de SPSB.

Tegen twaalf uur 's middags waren de seniorenburgers huiverig over hun pensioen en AOV. Zij vulden de tijd met gesprekken met als meestbesproken onderwerp de mogelijke malversaties. Ze grapten er flink over en dachten dat zij lang moesten wachten omdat er geen geld is. 

"Den man go tumsi dipi", grapt Carlo Watson, gepensioneerde van het ministerie van Openbare Werken over de malversaties. Het vertrouwen in de bank heeft hij desondanks niet verloren. "Ik ben al veertig jaar cliënt van de bank", stelt hij, terwijl hij mopperend op zijn pensioenstorting wacht. "Ik ben eerst naar het pensioenfonds geweest en kreeg te horen dat er al gestort is", verzekert hij zijn gehoor.

Ook John Matadien gelooft nog in de SPSB. "Al zou ik overstappen naar een andere bank, het is niet anders." Verpleegkundige Hedy Reiziger (59) vindt dat de 'fouten' die zijn gemaakt, moeten worden onderzocht. "Ik luister niet naar roddels. Ik heb nooit iets gemerkt in de veertig jaar dat ik rekeninghouder ben. Ik heb nog steeds vertrouwen. Aan overstappen naar een andere bank denk ik niet. Laten we het beste hopen."

Haar zienswijze wordt ondersteund door een vijftigjarige crècheleidster die niet bij naam genoemd wil worden. "Ik ga mijn geld niet weghalen. Ik kijk wat er aan de hand is. Geen van de banken maakt een verschil. Waar moet je je geld laten storten? Je kan het ook niet thuis houden", stelt zij.

Het lange wachten wordt uiteindelijk beloond. Een oudere schreeuwt het voor de anderen: "A de kba!" Binnen de kortste keren worden de pinpasjes uit de tassen gehaald en wordt er flink gepind. Andere gepensioneerden trotseren de rij om hun geld met een cheque te lichten. De seniorenburgers verlaten lachend de bank.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina