Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PVV blijft in voetsporen kopgroep

PVV blijft in voetsporen kopgroep

16/05/2019 04:37 - Frank Finisie

PVV blijft in voetsporen kopgroep

 

PARAMARIBO - PVV blijft door de winst op Nishan ’42 woensdagavond in het Franklin Essedstadion in de voetsporen van de kopgroep. PVV wist met 2–1 te winnen bij de voortzetting van de voetbalcompetitie in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

De kopgroep bestaat uit Robinhood, Inter Moengotapoe en Leo Victor. Door deze overwinning bezet PVV nu de vierde plaats met 39 punten uit 20 wedstrijden, één punt en twee wedstrijden meer dan de naaste concurrent Transvaal.

Het was een matige wedstrijd. Ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het ging er af en toe wat rommelig aan toe met veel balverlies. Ploegen creëerden kansen maar lieten die onbenut. Het duurde tot de 38ste minuut tot er gescoord werd. Orveo Anautan maakte gebruik van balverlies in de achterhoede van Nishan '42, en scoorde 1-0.

De tweede speelperiode toonde hetzelfde spelbeeld, maar nu zochten de ploegen gretiger de aanval op. PVV kon verder uitlopen, weer uit een fout in de verdediging. Nishan-doelman Rodensio Wanabo kwam in botsing met een verdediger. Dimitrisco Huur maakte dankbaar gebruik van dit misverstand; hij scoorde 2-0.

In de 84ste minuut schoot schoot Ra-I Pinas de aansluitingstreffer fraai in voor Nishan '42, uit een vrije trap maakte hij 2-1. Zijn ploeg probeerde zaken recht te trekken, maar de verdediging van PVV liet niets toe.

Winston Babel, coach van Nishan '42, zegt dat het verlies deel te wijten is aan concentratieverlies. Zijn collega Hesron Jeroe van PVV geeft toe dat het een moeilijke wedstrijd is geweest. "De ploegen onderin willen graag van een ploeg in de top winnen" zegt Jeroe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina