Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw kort geding tegen Gadjradj

Opnieuw kort geding tegen Gadjradj

16/05/2019 00:00 - Valerie Fris

Samantha Gadjradj.

Samantha Gadjradj. Foto: Google Images  

PARAMARIBO - Samantha Gadjradj, de in maart gekozen deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) kreeg woensdag opnieuw een kort geding tegen zich. De zaak is aangespannen door Sewcharan Advocaten en gaat donderdag voor.

Gadjradj verduidelijkt desgevraagd dat niet de Sova voor de rechter wordt gedaagd, maar dat zij in persoon is gedagvaard. Er wordt opschorting van de verkiezingsuitslag geëist. "Dat wil zeggen dat de hele verkiezing niet rechtsgeldig verklaard moet worden en het heel bestuur ontbonden moet worden totdat de zaak in bodemprocedure is uitgeprocedeerd", legt Gadjradj de wens van Sewcharan Advocaten uit.

Zij had na de verkiezingen samen met de andere kandidaat-deken Benito Pick en het bestuur afgesproken dat de zaak was afgedaan en de gelederen gesloten zouden worden. Ook zou men niet meer in de pers treden hierover. "Waarschijnlijk heeft daarom niet  Pick, maar Sewcharan Advocaten de zaak ingediend", zegt de deken.

Gadjradj werd op 23 maart als eerste vrouwelijke deken gekozen na een rumoerige verkiezing. Er waren nog twee kandidaten: Pick en Harish Monorath, de vorige deken en echtgenoot van Gadjradj. Monorath werd na een rechtszaak uitgesloten van deelname.

Een dag vóór de verkiezingen was er nog een rechtszaak tegen Gadjradj waarbij de tegenpartij aangaf dat zij de Nederlandse nationaliteit bezit. Echter, de rechter oordeelde in haar voordeel en zij mocht gewoon meedoen aan de verkiezingen die zij uiteindelijk won met vier stemmen verschil.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen