Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Na negen maanden voorarrest vrij

Na negen maanden voorarrest vrij

16/05/2019 11:19 - Van onze redactie

Na negen maanden voorarrest vrij

 

PARAMARIBO - Rechter Alida Johanns heeft woensdag besloten dat Romano A. naar huis mocht. De man leek even in de war en de kluts kwijt. Hij draalde na de uitspraak nog even in de rechtszaal, maar na een kort gesprek met advocaat Oscar Koulen, snelde Romano A. naar de arrestantenruimte. De vrijgesproken man was duidelijk heel ingenomen met het rechterlijk vonnis.

Romano A. zat vast omdat hij marihuana in zijn bezit had. Hij verklaarde bij de politie dat hij de drugs niet verkoopt, maar zelf gebruikt omdat hij pijn heeft aan zijn been. Het voorarrest duurde ruim negen maanden. Bij de vorige zitting smeekte Romano A. om een kans. "Ik vraag u om een gouden kans zodat ik weer kan gaan werken", zei hij. Ook zijn advocaat Oscar Koulen pleitte voor vrijlating op die zitting.

De officier van justitie eiste twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Johanns nam de eis van het Openbaar Ministerie over. Ze legde de man ook een boete van SRD 3.000 op. Indien hij die niet betaalt, moet hij twee weken in de gevangenis doorbrengen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen