Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Militaire raad Soedan stopt met gesprekken

Gesprekken militaire raad Soedan en betogers opgeschort

16/05/2019 03:11

Gesprekken militaire raad Soedan en betogers opgeschort

Foto: AFP  

KHARTOEM - De gesprekken tussen de militaire raad in Soedan en betogers zijn woensdag voor 72 uur opgeschort. De militairen willen de gesprekken pas hervatten als demonstranten hun wegblokkades in hoofdstad Khartoem ontmantelen.

Dat zegt een woordvoerder van de Sudanese Professionals Association (SPA), de protestorganisatie die maandenlang demonstraties leidde tegen de in april vertrokken ex-president Omar Al Bashir, tegenover Reuters.

In april werd Al Bashir door het leger afgezet na ruim dertig jaar aan de macht te zijn geweest. De protesten in het land zijn niet opgehouden, omdat het leger de macht nog niet overgedragen heeft aan burgers. Dat gaat gepaard met geweld. Zo zouden er woensdag acht gewonden zijn gevallen onder demonstranten, nadat er volgens een getuige geschoten zou zijn. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina