Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VS: Alabama verbiedt vrijwel alle abortussen

VS: Alabama verbiedt vrijwel alle abortussen

15/05/2019 03:12

VS: Alabama verbiedt vrijwel alle abortussen

Foto: EPA  

ALABAMA - De senaat van de Amerikaanse staat Alabama heeft dinsdag een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is verboden. Alleen als de gezondheid van de vrouw in het geding is, is een abortus toegestaan.

Gouverneur Kay Ivey moet de wet nog ondertekenen, maar de Republikeinse gouverneur staat er om bekend dat zij fel tegenstander is van abortus. In steeds meer Amerikaanse staten gelden strenge abortuswetten. Zo is het in Iowa en Georgia strafbaar abortus te plegen als de hartslag van de foetus te horen is.

Het Hooggerechtshof oordeelde in 1973 dat vrouwen het recht op abortus hebben. Maar nu er een conservatieve meerderheid in dat hof zit, hopen tegenstanders van abortus een nieuwe uitspraak te kunnen krijgen van deze hoogste rechters. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen