Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Soerdjan verhuist naar RGB

Minister Soerdjan verhuist naar RGB

15/05/2019 13:02 - Ivan Cairo

Minister Soerdjan verhuist naar RGB

LVV-minister Lekhram Soerdjan wordt donderdag overgeplaatst naar het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer. In zijn plaats komt Rabin Parmessar. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) krijgt in de nieuwe samenstelling van het kabinet de portefeuille van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). President Desi Bouterse wilde aanvankelijk Rabin Parmessar op deze post benoemen maar ziet daarvan af. Parmessar gaat nu naar LVV. Dat wordt bevestigd door NII-directeur Clifton Limburg.

Vorige week vrijdag meldde de redactie van dWT dat in het kader van de aanstelling van vier nieuwe ministers er mogelijk nog verschuivingen in het ministersteam zouden plaatsvinden. Toen reeds werd vernomen dat Soerdjan op RGB zou terechtkomen. Parmessar keert terug in het kabinet nadat hij van 2013 tot 2015 minister bij Openbare Werken was. Soerdjan diende begin april zijn ontslag in, maar de president vroeg hem pas op de plaats te maken omdat hij hem elders wilde inzetten.

Donderdag worden Parmessar, Sergio Akiemboto, Vijay Chotkan en André Misiekaba beëdigd als minister. Akiemboto komt bij Natuurlijke Hulpbronnen, Chotkan bij Openbare Werken, Transport en Communicatie en Misiekaba gaat naar Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De regering maakte bekend dat met de nieuwe bewindslieden gestreefd wordt naar versterking van het regeerteam om de beleidsdoelen in het laatste zittingsjaar van deze regering nog te kunnen realiseren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina