Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Families stiefkindje van het beleid

Families stiefkindje van het beleid

15/05/2019 20:51 - Jason Pinas

NPS-parlementariër Patricia Etnel.

NPS-parlementariër Patricia Etnel. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - NPS-parlementariër Patricia Etnel en voorzitter van de politieke partij DOE Steven Alfaisi, zijn niet tevreden over de aandacht die de regering besteedt aan gezinnen. De politici stellen dat het gezin de basis vormt van een samenleving en daarom prioriteit moet genieten bij beleidsmakers.

Echter, wordt er volgens hun niets concreets gedaan om verbetering te brengen in de erbarmelijke situatie waarin sommige families verkeren. "Vrouwen hebben het echt moeilijk. Vooral de alleenstaande moeders hebben het zwaar. Ik weet het, want ik praat vaak met ze en ze vertellen wat ze meemaken", deelt Etnel met de krant. Om moeders een hart onder de riem te steken organiseren zowel de NPS als DOE activiteiten ter versterking van het gezin.

De groene partij heeft een Moederdagfeest gehouden, terwijl de organisatie van Alfaisi in verband met de Internationale dag van het gezin vandaag geschenken beschikbaar heeft gesteld. "We doen dit om de moeders te danken voor de belangrijke bijdrage die ze leveren aan de gemeenschap", zegt Etnel doelend op de activiteit van afgelopen zondag in Grun Dyari.

Alfaisi: "Een gemeenschap bestaat uit meerdere gezinnen en als we doorhadden dat we meer moesten investeren en meer waardering moesten hebben voor ieder gezin, dan zouden we heel andere gemeenschappen hebben." De DOE-voorzitter stelt dat zijn partij zich heel bewust is van het feit dat het gezin de basis is van de samenleving. "Hoeveel waarde hechten we aan educatie en hoeveel waarde hechten we aan sportieve- en creatieve begeleiding?" vraagt Alfaisi zich af. De verschijnselen van kinderarbeid en prostitutie onder jeugdigen zijn volgens hem gevolgen van onvoldoende investering in het gezin.

Etnel deelt die mening. Ze vindt dat er een onderzoek moet komen om precies te weten hoe er geïnvesteerd moet worden in duurzame gezinsprogramma's. Ze ziet graag dat de overheidscrèches bijvoorbeeld tot laat open blijven zodat moeders die tot laat moeten werken, geen probleem krijgen met opvang. Daarnaast pleit ze ook voor studieleningen voor moeders die willen doorstuderen. "Of gewoon online studies bieden vanuit de overheid, maar deze zaken blijven tot nu toe uit en dat is triest", verzucht de parlementariër.

Alfaisi pleit voor een speciaal ministerie voor gezinnen. Zo kan er volgens hem beter beleid gemaakt worden voor aanpak van dit vraagstuk. Hoewel Etnel veel kritiek heeft op het beleid, is zij trots op de moeders die ondanks alles niet opgeven. "Na regen komt zonneschijn, dus wij moeten als NPS hard werken om die zonneschijn te geven aan het volk na 2020", merkt zij op.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina