Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bestuurlijk onvermogen' president

DA'91 constateert 'bestuurlijk onvermogen' president Bouterse

15/05/2019 16:04 - Van onze redactie

DA'91 constateert 'bestuurlijk onvermogen' president Bouterse

 

PARAMARIBO - Met de benoeming van 69 ministers in negen jaar rijst de vraag of president Desi Bouterse wel de juiste criteria hanteert om bewindslieden te selecteren. Volgens DA’91 schijnt het staatshoofd zich telkens in zijn keuzes te vergissen “of is het dat de geselecteerde kandidaat-ministers niet willen meewerken aan corruptie die welig tiert in de kabinetten-Bouterse”. Het is volgens de oppositiepartij "tijd dat de president zelf aan een nader onderzoek wordt onderworpen".

Zijn karakter en competentie dienen onder de loep te worden genomen, vindt de partij, die de samenleving oproept om bij de komende algemene en geheime verkiezing Bouterse "te ontslaan". In een persbericht wordt aangegeven dat telkens wanneer er nieuwe ministers benoemd zullen worden "er ontzettend veel poeha" wordt gemaakt door de president waarbij het idee gewekt wordt dat de mensen op basis van scherpe criteria zijn geselecteerd om specifieke aspecten van het beleid uit te voeren.

Ontwikkeling komt alleen op gang langs consistente beleidslijnen en bestuursvoering, stelt DA'91. Met de steeds wisselende beleidsinzichten en daarmee gepaard gaande bewindvoerders, acht de partij ontwikkeling onmogelijk. Ontwikkelingsgericht werken vereist ook dat een regering bestuurlijke eenheid vertoont, vindt DA'91. Echter, deze wijze en mate waarin selectie en wisseling van ministers plaatsvindt, laat volgens haar geen enkele ruimte voor een eenheid in beleidsuitvoering, waardoor er geen ontwikkeling van de samenleving plaatsvindt.

Volgens DA'91 wordt door de gang van zaken een hogere prijs betaald dan het uitblijven van ontwikkeling. "Op geraffineerde wijze wordt namelijk telkenmale gekozen om de ministers, ongeacht of het nu vanwege corruptie of wanprestatie is, eervol te ontslaan met behoud van alle voorzieningen. Voor de burger betekent het dat wij voor de rest van het leven van deze gewezen bewindslieden hen zullen moeten verzorgen. Dit is onacceptabel." De partij zegt hieraan een eind te zullen brengen bij haar intrede in het parlement na de verkiezingen van 2020.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina