Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte bereid gestolen geld terug te betalen

Verdachte bereid gestolen geld terug te betalen

14/05/2019 19:36

Verdachte bereid gestolen geld terug te betalen

 

PARAMARIBO - De 71-jarige Tekla S. liet haar tranen de vrije loop tijdens de voortgang van de strafzaak tegen haar. Kantonrechter Marie Mettendaf stelde de vrouw gisteren een aantal confronterende vragen om erachter te komen waarom zij achter de tralies zit. De verdachte staat terecht voor het verduisteren van meer dan SRD 133.000 uit de kas van een bejaardentehuis.

Tekla S. ontving huurgeld van enkele bewoners van de instelling, terwijl dit door de directie was verboden. Ze kreeg dit verbod opgelegd omdat er eerder al een aantal zaken niet klopten in de administratie die zij beheerde. De vrouw verklaarde gisteren dat zij het geld heeft gebruikt. Het bedrag dat het Openbaar Ministerie heeft aangegeven klopt volgens haar niet. "Het gaat om 57.000 of meer. Ik weet niet van waar die 133.000 komt. Alles was berekend. Dit klopt niet."

Mettendaf wilde weten waarom zij het geld achterovergedrukt heeft. De vrouw verklaarde dat zij torenhoge schulden had bij enkele bedrijven. "Ik zat in problemen met het verstrekken van bonnen. Ik kon het geld niet op tijd inleveren, omdat mensen mij in de steek hebben gelaten. Ik heb dat geld toen geleend. Het was niet de bedoeling om te stelen. Ik zou alles terug zetten. Ik was van plan een lening te doen", vertelde Tekla S. met betraande ogen.

Advocaat John Kraag vertelde de rechter dat hij de directie van de instelling binnenkort zal spreken. Na dit gesprek zal er meer duidelijkheid zijn over het exacte bedrag dat is verduisterd. Officier van justitie Bibian Chin Liep Shie zei dat het een goed idee is, omdat de juiste informatie nodig is om een strafeis vast te stellen.

Tekla S. zegt dat ze bereid is om het geld terug te betalen. Ze verklaarde dat het sinds haar tijd in detentie niet de goede kant op gaat met haar leven. "Ik ben mijn twee andere banen kwijt. Ik heb nog meer problemen. Ik heb er diepe spijt van dat ik dit alles heb gedaan." De openbare aanklager vertelde haar dat het haar eigen schuld is dat zij zoveel slechte ervaringen moet ondergaan. De rechter zei dat ze de zaak zo snel als mogelijk verder wil behandelen als de onduidelijkheden zijn weggewerkt. De vervolgzitting is op 24 juni

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen