Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Twee personen zijn nog geen criminele organisatie’

‘Twee personen zijn nog geen criminele organisatie’

14/05/2019 13:04 - Van onze redactie

‘Twee personen zijn nog geen criminele organisatie’

 

PARAMARIBO - “Er is wel sprake van een samenwerking tussen de twee mannen. Dat er twee mensen in beeld zijn gekomen, wil niet zeggen dat er sprake is van een criminele organisatie zoals de officier dat zegt.” Zo redeneerde advocaat Benito Pick.

Zijn cliënt Vincius S. maakte vorig jaar samen met een medeverdachte met valse pinpasjes meer dan SRD 393.000 buit. Hij zit al ongeveer negen maanden achter de tralies. Maandag stelde zijn advocaat Benito Pick dat het niet kan worden bewezen dat er sprake is van deelname aan een criminele organisatie.

Vincius S. zat stil in de beklaagdenbank, terwijl officier van justitie BibianTjin Liep Shie een strafeis van twee jaar en zes maanden tegen hem vorderde, voor deelname aan een criminele organisatie, diefstal en valsheid in geschrifte. Vincius S. en de medeverdachte kwamen in beeld dankzij camerabeelden van de locaties waar zij toesloegen.

Er is meer dan SRD 100.000 van het gestolen geld in het huis van de verdachte aangetroffen. De raadsman zegt dat dit reden genoeg is om af te zien van de strafeis van de vervolgingsambtenaar. Hij vroeg de rechter om zodanig corrigerend op te treden dat Vincius S. binnen niet al te lange tijd op vrije voeten komt. De vervolgzitting is op 10 juni.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina