Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PL betreurt ‘verraad’ Waidoe in vastenmaand

PL betreurt ‘verraad’ Waidoe in vastenmaand

14/05/2019 00:06 - Ivan Cairo

Assembleelid William Waidoe wordt door het vrouwelijk schoon van de NDP-fractie hartelijk verwelkomd. Waidoe geniet duidelijk van de aandacht. Echter luidt een bekende uitspraak van NDP-voorzitter Desi Bouterse: "Men houdt van het verraad, maar niet van de verrader". De tijd zal het uitwijzen.

Assembleelid William Waidoe wordt door het vrouwelijk schoon van de NDP-fractie hartelijk verwelkomd. Waidoe geniet duidelijk van de aandacht. Echter luidt een bekende uitspraak van NDP-voorzitter Desi Bouterse: "Men houdt van het verraad, maar niet van de verrader". De tijd zal het uitwijzen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Pertjajah Luhur betreurt het dat haar waarnemend fractieleider William Waidoe de partij in de vastenmaand ramadan heeft verraden. Waidoe maakte maandag bij de hervatting van de begrotingsbehandeling bekend, dat hij uit de PL-fractie treedt en zich aansluit bij de NDP-fractie om de regering te ondersteunen. Hij wenst ook een andere plek te krijgen, aan de kant van de coalitie.

"Als gelovige is het voor mij heel belangrijk dat ik mensen hun gebeden met mijn daden moet bewijzen", sprak Waidoe. "Voorzitter, ik wil uw college informeren dat ik vandaag ben uitgetreden en niet meer behoor tot wat op dit moment gold. Te weten dat ik fysiek deze plek inneem. Ik wens graag per heden een andere rol te vervullen en wens te ondersteunen de fractie aan de andere zijde, NDP, en daarom ondersteun ik de regering."

Al langer dan een jaar gonsde het rond dat Waidoe naar de NDP was overgestapt. Hij heeft dat steeds ontkend. Wel liet hij blijken dat als Pertjajah Luhur hem geen waardige behandeling zou geven, hij zonder een traan te laten zou vertrekken en zijn politieke heil ergens anders zou zoeken. Op 2 mei heeft de moeder van Waidoe tijdens een interview met Apintie forse kritiek geuit op PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Zij was niet te spreken over de bejegening die haar zoon van hem kreeg. Ook was ze ontevreden dat Somohardjo nooit de moeite zou hebben genomen om kennis met haar te maken. De vrouw verklaarde aanhanger te zijn van de NDP en te hopen dat haar zoon zich ook zou aansluiten. Tegenover de Ware Tijd zei Waidoe toen de "openheid en eerlijkheid" van zijn moeder te waarderen, "ondanks dat ik de persoonlijke politieke consequenties (vanuit Pertjajah Luhur, ... red.) zal moeten dragen".

"De vastenmaand, de heilige maand ramadan, is een maand van bezinning en vrede. Het is daarom des te meer te betreuren dat we als politieke partij juist in deze periode een mededeling van verraad krijgen: de overstap van William Waidoe naar de NDP", stelt PL in een verklaring. Het overlopen van Waidoe is voor de partij en voor Somohardjo geen verrassing. "In de afgelopen periode was al pijnlijk duidelijk dat hij de oversteek zou doen. Maar de leiding van de Pertjajah Luhur heeft zich nochtans tolerant opgesteld en hanteerde het gezegde: 'eerst zien en dan geloven'."

De partij vindt het "extra jammer" dat de overstap van Waidoe "mogelijk opnieuw een smet legt op het imago van de Javaanse bevolkingsgroep". Het "verraad" van de politicus betekent volgens de partij een aanslag op de betrouwbaarheid van de Javaan. De PL ziet het vertrek van Waidoe niet als een aanslag op de partij en is ervan overtuigd deze slag te boven te komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina