Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoorzittingen sterk aan evaluatie toe

Hoorzittingen sterk aan evaluatie toe

14/05/2019 05:59 - Naomi Hoever

DNA-lid Marinus Bee geeft tijdens de begrotingsbehandeling aan dat hoorzittingen slecht worden bezocht.

DNA-lid Marinus Bee geeft tijdens de begrotingsbehandeling aan dat hoorzittingen slecht worden bezocht. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Hoorzittingen die door het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) worden georganiseerd, moeten worden geëvalueerd. Dit stelt DNA-lid Marinus Bee. RO-minister Edgar Dikan is het hiermee eens. Dit kwam maandag naar voren bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling.

Bee om een nadere verklaring gevraagd: "Er is weinig belangstelling in vergelijking met het verleden. Mensen geven aan dat zij steeds weer dezelfde problemen aankaarten zonder dat er een oplossing komt." Volgens Bee trokken hoorzittingen vijf tot tien jaar geleden volle zalen.

Naar aanleiding van de opmerking van Bee sprak de krant enkele districts- en ressortraadsleden. Orlando Philips, ressortraadslid van Beekhuizen, merkt op dat de zittingen soms slecht worden bezocht. Hij vermoedt dat het te maken kan hebben met de kijk van bewoners op deze bijeenkomsten. "Men denkt dat het een politieke aangelegenheid is."

Philips zegt dat de zittingen zijn bedoeld om de ressorten leefbaar te maken en buurtontwikkeling te bevorderen. "Als de buurtbewoners volop participeren, weten wij waar de schoen knelt." Verder merkt hij op dat bewoners graag willen zien dat wat zij hebben aangekaart op de hoorzitting, wordt gerealiseerd. Hij denkt dat meer voorlichting en bewustwording kan helpen om het animo te vergroten.

Ook Celcius Aprasong, districtsraadslid van Paramaribo, constateert dat het bezoek aan deze vergaderingen afneemt, hoewel de mensen nog participeren. "Ik weet niet wat er fout gaat." Hij denkt dat het kan liggen aan het feit dat sommige zaken die worden aangekaart, niet worden gerealiseerd, door de financiële situatie van het land op dit moment.

Het dr-lid vindt niet dat de hoorzittingen afgeschaft moeten worden. "Je kan een land niet alleen besturen. Je hebt inspraak van de bevolking nodig. Daarvoor zijn de hoorzittingen bedoeld." Aprasong stelt voor dat er tijdig wordt gemobiliseerd.

In tegenstelling tot de voorgaande sprekers zegt dr-lid Carolyne Anches van Paramaribo dat het aantal bezoekers per ressort verschilt. Zij zegt dat de laatste hoorzittingen wel druk zijn bezocht. Voor haar hebben deze buurtbijeenkomsten hun nut bewezen. Alle problemen die worden aangekaart, worden vervat in een ressortplan. Uit deze ressortplannen vloeien de districtsplannen voort.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen