Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overstap Waidoe verrast Somohardjo niet

Somohardjo niet verrast door overstap Waidoe

13/05/2019 15:06 - Ivan Cairo

Somohardjo niet verrast met overstap Waidoe

PL-fractieleider Paul Somohardjo roept zijn overgelopen fractielid William Waidoe op niet te spugen in het bord waar hij uit gegeten heeft. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zegt niet verrast te zijn met de overstap van zijn waarnemend fractieleider William Waidoe naar de NDP. Door verschillende personen is hem geruime tijd geleden verteld dat Waidoe zou overstappen, maar omdat hij geen bewijs had gaf hij hem het voordeel van de twijfel. Dat hoeft nu niet meer daar Waidoe zelf heeft meegedeeld dat hij de fractie heeft verlaten.

"De mededeling van mijn waarnemend fractieleider is niet verrassend, het is al maanden aan de gang, bijna een jaar. Anderen zouden zeggen 'een zwakke leider, waarom reageert hij niet'. Ik heb geleerd dat zolang je het niet kan aantonen, je niemand kan beschuldigen, totdat ik het vandaag hoor", stelde de PL-fractieleider. Na een schorsing van de openbare vergadering maandag waarbij Waidoe had meegedeeld voortaan de NDP-fractie en de regering te zullen ondersteunen, ging Somohardjo kort in op deze ontwikkeling.

Hij zei te hebben verwacht dat Waidoe met zijn terugtrekking uit de PL-fractie zijn lidmaatschap van het parlement zou opgeven en geen andere fractie gaat ondersteunen. Waidoe is namelijk door PL en de V7-combinatie als DNA-kandidaat voorgedragen. Somohardjo verwacht dat hij van Waidoe een brief krijgt waarin die zich formeel terugtrekt uit de PL-fractie. Ook verwacht hij dat de gewezen waarnemend fractieleider zijn posities in de verschillende DNA-commissies opgeeft zodat PL ze opnieuw kan invullen.

De politicus zegt het besluit van Waidoe te zullen meedelen aan het hoofdbestuur van Pertjajah Luhur waarvan Waidoe lid is. Hij riep zijn voormalige fractiegenoot op niet te spugen in het bord waar hij uit gegeten heeft, nu hij zich bij een andere politieke organisatie gaat aansluiten. Ingrid Karta-Bink wordt door PL aangewezen als de nieuwe waarnemend fractieleider. Begonnen met vijf parlementsleden in 2015 is de PL-fractie nu geslonken naar twee. Eerder vertrokken kort na de verkiezingen Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Zij zijn ook de regeringsfractie gaan ondersteunen en kregen één ministersposite in het kabinet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina