Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BEP installeert kernen en raden

BEP installeert kernen en raden

13/05/2019 06:25 - Jason Pinas

Voorzitter Ronny Asabina spreekt de leden toe tijdens de feestvergadering van de BEP.

Voorzitter Ronny Asabina spreekt de leden toe tijdens de feestvergadering van de BEP. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek, BEP, heeft zaterdag - zoals enkele dagen geleden beloofd - twintig kernen voor Paramaribo geïnstalleerd. Dat gebeurde tijdens de feestvergadering ter gelegenheid van het 46-jarig bestaan. Voorzitter Ronny Asabina installeerde naast de kernen ook de vrouwen- en genderraad, de jongerenraad en het campagneteam.

Hij ziet vooral voor het campagneteam een zware taak in aanloop naar de verkiezingen. "Efu wi lasi na verkiezing na den man disi", zei hij, doelend op de leden van de groep die zoveel mogelijk kiezers voor de partij moeten winnen. Het campagneteam staat onder leiding van Edwin Noordzee.

Asabina en ondervoorzitter Edgar Dikan zijn ervan overuigd dat BEP zetelwinst zal behalen in mei 2020. "Mi no de nanga furu taki taki, mi ready fu prati na boskopu fu BEP" benadrukte Dikan. "We zijn nu in de tweede versnelling en deze auto heeft er zeven, dus jullie zullen meer zien."

Bestuurslid Andy Aboikoni vroeg de aanwezigen om de partij in 2020 meer assembleezetels te geven dan de twee van nu, zodat ze meer zeggenschap kan hebben in de te vormen regering. "Wij hebben tussen 2005 en 2010 bewezen wat we kunnen, omdat we toen vier zetels hadden. Nu gaat dat moeilijker, daarom moet u ons meer zetels geven zodat we een betere beurt kunnen maken in de volgende regering."

BEP kreeg na het officiële gedeelte bezoek van enkele toppers van coalitiepartner NDP. Vicepresident Ashwin Adhin, fractieleider André Misiekaba en Ramon Abrahams, drie NDP-ondervoorzitters, kwamen de jaardag meevieren. Of ze uitgenodigd waren of spontaan verschenen, is niet duidelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen