Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adhin: 'Niemand kan aan staatsgelden komen'

Adhin: 'Niemand kan aan staatsgelden komen'

13/05/2019 13:29 - Ivan Cairo

Adhin: 'Niemand kan aan staatsgelden komen'

Vicepresident Ashwin Adhin maandag in het parlement bij de hervatting van de begrotingsbehandeling 2019. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Niemand kan aan geld van de Staat op rekeningen van de overheid bij de algemene banken komen. Dat zei vicepresident Ashwin Adhin maandagmorgen in De Nationale Assemblee (DNA). De minister van Financiën zal dieper op deze zaak ingaan tijdens zijn presentatie in het parlement.

Bij de hervatting van de begrotingsbehandeling ging Adhin in op enkele actuele zaken waaronder de perikelen rond de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) waarbij er sprake is van vermoedelijke malversaties. Het is, aldus de vicepresident, te betreuren dat op "een dergelijke schandalige manier de privacy van vele rekeninghouders geschonden is".

Hij merkte verder op dat twee accountantsbureau zijn ingeschakeld om onderzoek te doen. Daarnaast zijn er ook stukken over de SPSB-kwestie naar de procureur-generaal gestuurd. Het Openbaar Ministerie zal zelf bepalen wanneer en hoe het zijn onderzoek zal doen, hield Adhin het college voor.

Over het ontslag van enkele ministers en de aanstelling van nieuwe bewindslieden was de vicepresident heel kort. Hij herhaalde in grote lijnen wat de regering hierover vrijdag reeds in een persbericht had gemeld.

Volgens Adhin heeft de president zich de afgelopen periode intensief beziggehouden met de versterking van de regering, in verband met het aflopen van haar zittingsperiode, om de gestelde regeringsdoelen te kunnen realiseren. Het regeerteam wordt gewijzigd en donderdag worden de nieuwe ministers beëdigd waarna ze op een nader tijdstip aan het parlement gepresenteerd zullen worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina