Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zondagsmis in Sri Lanka: bezoekers gecontroleerd

Zondagsmis in Sri Lanka: bezoekers gecontroleerd

12/05/2019 14:27

Sri Lankaanse militair beveiligt de kathedraal van St. Lucia terwijl katholieke nonnen een heilige mis bijwonen.

Sri Lankaanse militair beveiligt de kathedraal van St. Lucia terwijl katholieke nonnen een heilige mis bijwonen. Foto: AP  

COLOMBO - Voor het eerst sinds de bloedige aanslagen op onder meer kerken op Sri Lanka zijn er weer publieke zondagsmissen op het eiland gehouden. Duizenden katholieken waren onder strenge bewaking aanwezig bij de mis in Sri Lanka’s hoofdstad Colombo.

Militairen bewapend met automatische geweren bewaakten de St. Theresa kerk in de Thimbirigasyaya woonwijk van Colombo, terwijl bezoekers werden gecontroleerd op explosieven. Na de aanslagen op 21 april bleven de kerken leeg en werden missen binnenshuis gehouden. Scholen die worden gerund door de katholieke kerk op Sri Lanka gaan dinsdag weer open. De staatsscholen waren al weer open.

Bij de aanslagen kwamen 258 mensen om het leven. De regering heeft lokale jihadisten de schuld gegeven van de dodelijke bomaanslagen op 21 april, die gericht waren tegen drie christelijke kerken en drie luxehotels. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina