Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘s Lands Hospitaal herdenkt Dag van de Verpleging

‘s Lands Hospitaal herdenkt feestelijk Dag van de Verpleging

11/05/2019 07:11 - Amanda Palis

Vrijdag zijn de verplegenden van 's Lands Hospitaal gehuldigd in verband met Dag van de Verpleging.

Vrijdag zijn de verplegenden van 's Lands Hospitaal gehuldigd in verband met Dag van de Verpleging.  

PARAMARIBO - Het is een en al vrolijkheid op het terrein van ’s Lands Hospitaal. Ballonnen maken duidelijk dat er wat te vieren is. In het kader van de internationale Dag van de Verpleging op 12 mei, hebben verschillende medische instanties vrijdag hun blijk van waardering uitgebracht voor hun verpleegkundig personeel.

"Ik mag zeggen dat ik sinds mei vorig jaar tot nu toe, redelijk tevreden ben over ons korps", vertelt Suze Holband, verpleegkundig directeur van het 's Lands Hospitaal. Het leek vorig jaar niet de goede kant op te gaan met het verpleegkundige korps. Maar met de nieuwe directie, die vorig jaar oktober aantrad, is daarin een aanzienlijke kentering gebracht. "We merken dat de energie er is, en dat men openstaat voor wat wij ze eigenlijk willen toebedelen", aldus Holband.

Onder leiding van algemeen directeur Dayasankar Mathoera is nieuw beleid doorgevoerd en de nodige rust en stabiliteit gebracht voor het personeel. Deze rust en stabiliteit vormen volgens Mathoera een bepalende factor voor de verbetering en voortzetting van de diensten. Het vertrouwen bij het eigen personeel wordt opgebouwd, terwijl ook wordt gewerkt aan het inhalen van achterstanden bij de betaling van crediteuren. 

"Dit was nodig zodat onze verpleegkundigen hun werk goed kunnen uitvoeren", vertelt Mathoera. Het was geen makkelijke opgaaf maar de vruchten ervan worden nu geplukt. "We zien zeker een verbetering bij onze verpleegkundigen. Zij krijgen niet alleen op tijd betaald, maar kampen ook niet meer met tekorten aan medische attributen, die zij nodig hebben voor de zorg", benadrukt de algemeenn directeur.

Jacintha Liauw A Joe en Vanessa Etnel, twee van de veertien genomineerde verpleegkundigen van het jaar, stellen de waardering en inzet van directie en bestuur zeker op prijs. "Het doet ons zeker goed dat wij als verpleegkundigen zien en voelen dat wij gewaardeerd worden. Maar te meer daar onze directie er werk van maakt om de nodige stabiliteit en rust te garanderen voor het personeel. We hoeven niet meer te twijfelen, we vertrouwen erop dat het komt", klinkt het dankbaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen