Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieambtenaren nog steeds vast

Politieambtenaren nog steeds vast

11/05/2019 08:57 - Gilliamo Orban

Politieambtenaren nog steeds vast

 

PARAMARIBO - De rechter-commissaris had tot vrijdagmiddag laat nog geen besluit genomen over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de drie politiemannen die op 25 april in de clinch zijn geraakt met het gezin Ramsoedh om een voetbal. “Volgens mijn ervaring zal er voor vandaag (vrijdag..red) geen beslissing genomen worden. Ik verwacht dat het maandag zal gebeuren”, zei advocaat Hedley Derby vrijdagmiddag. Hij staat de politieambtenaren bij in deze zaak.

De Surinaamse Politie Bond (SPB) is in de bres gesprongen voor de mannen. Leden hebben donderdag in een algemene ledenvergadering geëist dat de agenten binnen 24 uur worden vrijgelaten. De bond had een brief gericht naar president Desi Bouterse. Desgevraagd zegt SPB-voorzitter Raoul Hellings dat de president het schrijven donderdagavond elf uur heeft ontvangen. De tijdslimiet van de eis van bond zou vrijdagavond om elf uur verstrijken.

"We zullen weer een alv houden om te besluiten wat er verder zal gebeuren", zegt de bondsvoorzitter. Politiemannen van de Regio Bijstand Teams zijn in staking, omdat ze vinden dat hun collega's onrechtmatig zijn aangehouden. Maar het gezin Ramsoedh heeft een ander relaas. Onder andere de man des huizes zou mishandeld zijn door de agenten.

De president heeft de bond laten weten dat hij de minister van Justitie & Politie, Stuart Getrouw, heeft geïnstrueerd de behandeling van deze zaak over te nemen. "Gelet op het urgente karakter van deze kwestie vraag ik u met de behandeling ervan spoed te betrachten en om mij van de bereikte resultaten te informeren" aldus een passage uit het schrijven van de president aan de minister.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina