Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Militair sloeg heethoofd in coma uit ‘zelfverdediging'

Militair sloeg heethoofd in coma uit ‘zelfverdediging'

11/05/2019 21:11 - Van onze redactie

Militair sloeg heethoofd in coma uit ‘zelfverdediging'

 

PARAMARIBO - Militair Sevanio G. moest vrijdag voor de krijgsraad verschijnen voor zware mishandeling. Hij had een man met een straattegel aan het hoofd verwond. Er zijn twee agenten gehoord als getuige om enkele onduidelijkheden in de zaak weg te werken. De krijgsraad, onder leiding van rechter Anandkoemar Charan, wilde weten waarom de militair dit misdrijf had begaan.

Het slachtoffer had, gewapend met een houwer, Sevanio G. achtervolgd nadat die zijn auto bijna had aangereden. Hij sommeerde de militair te stoppen en raakte in discussie met hem over zijn rijgedrag. Sevanio G. probeerde het slachtoffer tot andere gedachten te brengen, maar die bleef agressief reageren en zwaaide met zijn houwer. De militair verdedigde zich en sloeg de belager met een straattegel tegen zijn hoofd. Het slachtoffer lag daarna enkele dagen in coma.

Vrijdag bekeek de krijgsraad camerabeelden. Het moment waarop de twee mannen op de vuist gaan, is niet vastgelegd. Het voorval deed zich voor in ressort Livorno in Paramaribo. De agenten die als getuigen zijn gehoord, verklaarden dat uit onderzoek is gebleken dat de dader een straattegel kapot sloeg op straat. Met een deel ging hij het slachtoffer te lijf. Getuigen hebben volgens de politie ook verklaard dat de verdachte aan het slachtoffer zou hebben gezegd dat hij hem zou verwonden.

Auditeur-militair Roy Elgin zei dat hij enkele vragen wil stellen aan een medisch specialist, die het slachtoffer heeft behandeld. De krijgsraad wees dit af. Ook advocaat Robby Dens wilde weten hoe erg de situatie van het slachtoffer was. Sevanio G. is eerder op vrije voeten gesteld door de rechter-commissaris. Die besliste dat het slachtoffer de agressor was en Sevanio G. er alles aan heeft gedaan om de escalatie te vermijden. De vervolgzitting is op 14 juni.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina