Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inter aast op ongeslagen status Robinhood

Inter Moengotapoe aast op ongeslagen status Robinhood

11/05/2019 14:31 - Marinio Balsemhof

Het team van Inter Moengotapoe dat zaterdag zal proberen een einde te brengen aan de ongeslagen status van Robinhood.

Het team van Inter Moengotapoe dat zaterdag zal proberen een einde te brengen aan de ongeslagen status van Robinhood. Foto: Facebookpagina Inter Moengotapoe  

PARAMARIBO - Inter Moengotapoe staat zaterdag voor een belangrijke opgave. De ploeg uit Moengo ontvangt Robinhood en is vast van plan om de huidige kampioen en koploper van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) haar eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Daarmee wordt tegelijkertijd voorkomen dat het gat met de roodgroenen groter wordt.

Inter Moengotapoe en Robinhood verloren beiden hun laatste wedstrijd. In een Moengonees onderonsje verloor de ploeg van coach Jozef Joekoe een week geleden verrassend met 1-4 van Notch, terwijl Robinhood woensdag in de bekercompetitie met 1-2 onderuitging tegen Happy Boys. Zowel Joekoe als zijn tegenhanger Roberto Gödeken wil niet voor de tweede keer op rij in het zand bijten.

"Voor ons is het een must win-situatie, want als we verliezen loopt Robinhood verder uit op ons", zegt Joekoe. Hij is zich ervan bewust dat het een taaie wedstrijd zal worden, waarbij Inter het onderste uit de kan zal moeten halen om de buit thuis te houden. "Wij weten dat wij tegen de kersverse Caribische kampioen spelen en ook dat Robinhood nog steeds ongeslagen is."

De landskampioen, die een zeer jonge en dynamische ploeg heeft, bestempelt hij als de favoriet. "Dus voor ons wordt het een moeilijke wedstrijd." Toch ziet Joekoe kansen om in eigen huis te zegevieren. "Wij hebben Robinhood na terugkeer uit Curaçao twee keer aan het werk gezien en wij zien wel mogelijkheden om hen te verslaan." In de topper van zaterdag kan Joekoe over zijn volledige selectie beschikken, iets wat niet zo was tegen Notch.

Ook Gödeken wil niet met lege handen achterblijven. "Laten wij hopen dat de verloren wedstrijd van woensdag een incident is en dat we ons zodanig herstellen dat wij de komende wedstrijden weer in winst kunnen omzetten", zegt hij. Gezien de goede voorbereiding en het feit dat ook Robinhood alle spelers tot zijn beschikking heeft, hoopt de coach dat de spelers net als de voorgaande competitiewedstrijden de gretigheid weer aan de dag zullen leggen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina