Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Auditeur-militair overtuigd dat militairen beroofden

Auditeur-militair overtuigd dat militairen beroofden

11/05/2019 05:18 - Van onze redactie

Auditeur militair overtuigd dat militairen beroofden

 

PARAMARIBO - Mitchel L. en Lionel O. moesten zich vrijdag bij de krijgsraad verantwoorden voor een beroving. De verdediging was niet blij met het besluit van de krijgsraad om hun pleidooi te verschuiven. De advocaten zeiden dat zij zich heel goed hadden voorbereid. Rechter Anandkoemar Charan zei dat zij over enkele weken de gelegenheid krijgen om uitgebreid het woord te voeren. Auditeur-militair Roy Elgin eist twee jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen beide mannen.

De twee militairen zouden eerder dit jaar een incassoloper van een bedrijf hebben beroofd van een grote som geld aan de Anton Dragtenweg. Lionel O. reageerde heel kort op vragen van de auditeur-militair. Die wilde weten wat het aandeel van de mannen was bij de beroving. Lionel O. zei dat hij geen antwoord op die vraag kon geven, omdat hij helemaal niets van de zaak afweet.

Mitchel L. maakte gebruik van zijn zwijgrecht. Het grootste deel van de buit is teruggevonden bij Mitchel L. Hij verklaarde eerder dat hij schuldig is. Elgin vindt dat de mannen flink gestraft moeten worden. Hij schrok ervan toen hij uit de media vernam dat een luitenant van het leger betrokken was bij een ordinaire beroving.

"Ik vroeg mij af of er iets mis is met de selectieprocedure van het defensieapparaat. De verdachten zullen moeten instaan voor de consequenties. Stel dat je in je auto zit en je op klaarlichte dag onder schot wordt gehouden. Al is het een plastic pistool. Het zijn handelingen die het algemeen veiligheidsgevoel schaden", stelde de vervolgingsambtenaar.

Uit de verklaringen van Mitchel L. is het volgens Elgin wettig en overtuigend bewezen dat de verdachten schuldig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de mannen luxe goederen hebben aangeschaft met het geld. De vervolgzitting is op 14 juni.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina