Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Actie politieambtenaren 'opgeheven'

Actie politieambtenaren 'opgeheven'

11/05/2019 13:17

Actie politieambtenaren 'opgeheven'

 

PARAMARIBO - De actievoerende politieambtenaren van het Regio Bijstand Team (RBT) hebben hun werkzaamheden hervat. Dit gebeurde vrijdag na een constructief onderhoud tussen minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en de Surinaamse Politiebond, dit meldt het NII zaterdag in een persbericht.

Echter, voorzitter Raoul Hellings van de politiebond zegt in gesprek met de redactie dat de actie niet is opgeheven maar opgeschort. De bond had geëist dat de agenten in vrijheid worden gesteld, maar dat is niet meer mogelijk omdat de zaak al bij de rechtercommissaris is. Hellings geeft verder aan dat de minister nog moet werken aan onder andere reorganisatie van de afdeling OPZ.

Minister Getrouw heeft op instructie van president Desi Bouterse het gesprek gehad met de politiebond. De minister heeft tijdens het onderhoud onder meer de scheiding der machten en het feit dat eenieder zich moet onderwerpen aan de wet besproken. 

De agenten waren in actie omdat ze van mening waren dat hun collega's onrechtmatig zijn aangehouden na een voorval met het gezin Ramsoedh. Maar het gezin heeft een ander relaas. Onder anderen de man des huizes zou mishandeld zijn door de agenten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina