Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Venezuela heropent zeegrens met Aruba

Venezuela heropent zeegrens met Aruba

10/05/2019 21:49

De Venezolaanse vice-president Tareck El Aissami.

De Venezolaanse vice-president Tareck El Aissami. Foto: AVN/Referencial  

CARACAS - Venezuela heeft de grens met Aruba en Brazilië heropend. "We hebben garanties ontvangen dat onze soevereiniteit gerespecteerd zal worden en dat ze zich niet met onze aangelegenheden zullen bemoeien", zei de Venezolaanse vice-president Tareck El Aissami.

Grenzen met andere landen blijven dicht totdat ze "hun vijandige en agressieve houding laten varen". Dat geldt ook voor de koninkrijksdelen Curaçao en Bonaire. Curaçao heeft zijn grondgebied ter beschikking van de Amerikanen gesteld, zei El Aissami. Over Bonaire zei hij niets.

De Amerikanen willen onder meer via Curaçao humanitaire hulp naar Venezuela sturen. Venezuela ziet dat als een vijandige daad en inmenging in binnenlandse aangelegenheden. De Venezolaanse oppositieleider Guaidó had het buitenland om de humanitaire hulp gevraagd, omdat in Venezuela een voedsel- en medicijnentekort heerst.

Venezuela sloot in februari de grens met de meeste buurlanden om te voorkomen dat de Amerikaanse hulp via die landen Venezuela binnenkwam. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina