Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitbreiding jeugdkorps noodzaak

Uitbreiding jeugdkorps noodzaak

10/05/2019 06:33 - Merredith Bruce

Uitbreiding jeugdkorps noodzaak

 

PARAMARIBO - Veel jongeren hebben interesse getoond voor de sollicitatieoproepen om lid te worden van het korps van jeugdambassadeurs. Het korps bestaat uit jeugdofficieren die door de ambassadeurs worden gekozen voor ondersteuning van de taken die zij moeten uitvoeren.

Er kunnen hier afzonderlijk maximaal vijftien jongeren voor worden toegelaten. Voor wat betreft de Caricom-jeugdambassadeurs hebben 135 jongeren gesolliciteerd om lid te worden van het ondersteuningsteam. Bij de SDG-ambassadeurs hebben er meer dan zeventig interesse getoond. Er was ruim twee weken de tijd om te solliciteren.

Caricom-jeugdambassadeur Georgette Grootfaam noemt de grote animo een goed teken. "Dat wil zeggen dat onze jongeren bereid zijn om te leren." Vanwege de belangstelling die overigens elk jaar zo groot is, wordt nu de mogelijkheid bekeken om het maximale aantal uit te breiden. Grootfaam: "We hebben een plan van aanpak uitgezet om teleurstelling te voorkomen."

Het voorlopige plan is dat elke jeugdofficier vijf officieren naast zich krijgt om de doelen te helpen realiseren. Een ander model dat wordt bekeken is om per district een jeugdofficier aan te stellen, met een aantal ondersteuners naast zich, voor het vergroten van de kennis over Caricom en duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG).

De jeugdofficieren krijgen een onkostenvergoeding. Op de vraag of de uitbreiding niet op het budget zal drukken zegt Grootfaam dat er alternatieve manieren bedacht zullen worden hiervoor. Haar Caricom-partner is Dwight Prade.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina