Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tien jaar cel voor moord om mobiel

Tien jaar cel voor moord om mobiel

10/05/2019 15:39 - Van onze redactie

Tien jaar cel voor moord om mobiel

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Marie Mettendaf heeft Maikel A. veroordeeld tot tien jaar onvoorwaardelijke celstraf. Hij stond samen met zijn broer Sweet A. terecht voor de moord op Orveo Fonkel. Sweet A. is ontslagen van alle rechtsvervolging. Officier van justitie Claudia Bruining vorderde eerder een strafeis van twaalf jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen beide mannen.

Mettendaf zegt dat uit onderzoek is gebleken dat Sweet A. onschuldig is. Hij zou geen vinger in de pap hebben bij de handelingen die hebben geleid tot de dood van het slachtoffer. Eerder werd hem medeplichtigheid verweten. Het geval deed zich voor in Atjoni, op juni 15 juni 2018. De raadsman van de mannen, Valerie Piqué, was niet aanwezig op de zitting.

Maikel A. heeft het slachtoffer met een schaar verwond. De man gaf enkele meters verder de geest. Volgens het politieonderzoek ontstond er een woordenwisseling tussen de twee partijen. De dader en het slachtoffer hadden een felle discussie over een mobiele telefoon.

Orveo A. moest het toestel overhandigen aan een familielid van Maikel A., maar deed dat niet. Maikel A. werd boos. De schaar waarmee hij het slachtoffer verwondde, had hij volgens de politie niet lang voor de confrontatie in een winkel gekocht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen