Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook Engelse finale in Europa League

Ook Engelse finale in Europa League

10/05/2019 03:07

Chelsea versloeg Frankfurt na strafschoppen (4-3).

Chelsea versloeg Frankfurt na strafschoppen (4-3). Foto: GETTY  

LONDEN - De finale van de Europa League wordt net als de eindstrijd van de Champions League een Engels onderonsje. Chelsea en Arsenal hebben zich donderdag geplaatst voor de finale van de Europa League. De 'Blues' rekenden in de halve eindstrijd af met Eintracht Frankfurt en de 'Gunners' waren te sterk voor Valencia.

Chelsea versloeg Frankfurt na strafschoppen (4-3). Nadat de heenwedstrijd vorige week in 1-1 eindigde, hielden de twee ploegen elkaar in de return op Stamford Bridge eveneens in evenwicht: 1-1. Ruben Loftus-Cheek bracht de Londenaren op voorsprong, waarna Luka Jovic voor de gelijkmaker tekende.

In Spanje won Arsenal de return tegen Valencia met 2-4, nadat de ploeg van coach Unai Emery de heenwedstrijd in Londen vorige week al met 3-1 had gewonnen. Pierre-Emerick Aubameyang maakte een hattrick voor de Engelsen en Alexandre Lacazette scoorde eenmaal. Kevin Gameiro maakte beide goals voor de thuisploeg.

Chelsea en Arsenal staan op woensdag 29 mei tegenover elkaar in de finale in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Chelsea veroverde de Europa League in 2013 al eens en Arsenal won het toernooi nog nooit. Niet alleen de eindstrijd van de Europa League wordt een Engels onderonsje, maar ook die van de Champions League. Daarin nemen Liverpool en Tottenham Hotspur het tegen elkaar op. De 'Reds' versloegen FC Barcelona in de halve eindstrijd en de 'Spurs' wonnen in extremis van Ajax.

Sinds de invoering van de Europa League in 2009 is het de derde keer dat twee ploegen uit hetzelfde land de finale hebben gehaald. In 2011 was Porto met 1-0 te sterk voor Braga. In 2012 bleef Atlético Madrid in de eindstrijd Athletic Bilbao de baas (3-0). Het is wel de eerste keer in de Europa League dat twee clubs uit dezelfde stad in de finale tegen elkaar uitkomen. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina