Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen belofte bij installatie Jeugdambassadeurs

Geen belofte bij installatie Jeugdambassadeurs

10/05/2019 09:07 - Merredith Bruce

De vier nieuwe jeugdambassadeurs.

De vier nieuwe jeugdambassadeurs. Foto: FB Sport- en Jeugdzaken  

PARAMARIBO - Sivern Hammen, Chermain Pansa, Dwight Prade en Georgette Grootfaam zijn formeel in functie als jeugdambassadeurs. Het viertal, respectievelijk twee jeugdambassadeurs voor duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) en twee voor Caricom, is donderdag geïnstalleerd door vicepresident Ashwin Adhin die de president vertegenwoordigde.

Opmerkelijk is dat er geen eed of belofte is afgelegd tijdens de korte ceremonie in het Presidentieel Paleis. Nadat de vicepresident de jongeren had toegesproken, bracht hij de felicitaties uit, waarmee het officiële gedeelte werd afgerond. Bij navraag van de krant is niet gebleken dat de eedaflegging of belofte-eed vooraf is gebeurd. De verkiezingen zijn op 20 april gehouden.

Er is in dit geval geen wet of regel overtreden, zegt Richenell Trustfull, oud-directeur Jeugdzaken. "Het is gebruikelijk, maar het is geen plicht. Wij hebben dat ingevoerd, om de ambassadeurs te binden aan een belofte." Trustfull heeft jarenlange ervaring met jeugdaangelegenheden. Bij zijn weten gingen eerdere installaties van jeugdambassadeurs wel gepaard met een eedaflegging of belofte-eed. Ook navraag bij enkele oud-jeugdambassadeurs wijst uit dat ze bij hun installatie wèl een belofte-eed hebben moeten doen.

Bestuurskundige August Boldewijn houdt er rekening mee dat de protocollen bij deze aangelegenheid anders zijn of ontbreken. Hij vindt het echter belangrijk dat de jeugdvertegenwoordigers min of meer gelijkgesteld worden aan overige ambassadeurs en dus net als zij ook een belofte-eed doen.

"Want hoe dan ook, ze vertegenwoordigen Suriname ook als andere ambassadeurs en wel binnen de Caricom. Wanneer je de zaak zo bekijkt, zou je kunnen denken dat men de jeugdambassadeurs onderschat, omdat ze jeugd zijn." Een belofte-eed is van belang, stelt Boldewijn. "Het dwingt je om je te houden aan de regels van trouw en integriteit. Nu lijkt het alsof het een free-for-all is."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina