Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Egi Du Beurs in Albina heel divers

Egi Du Beurs in Albina heel divers

10/05/2019 16:54 - Tascha Samuel

Een beeld van de Egi Du beurs te Albina.

Een beeld van de Egi Du beurs te Albina. Foto: Stefano Tull  

ALBINA - De Egi Du Beurs die eerder in andere districten is gehouden wordt nu gedraaid in het grensstadje Albina van donderdag tot en met zondag. "De bedoeling van de beurs is om landelijk ondernemerschap te stimuleren. We zijn ons ervan bewust dat mensen vaak met hun salaris alleen niet uitkomen maar wat extra’s kunnen doen om hun inkomen aan te vullen,” meent Edmund Rensch, de coördinator van de activiteit.

Ruim vijf en twintig personen hebben zich opgegeven voor deelname aan de vierdaagse beurs. "We hebben het bekendgemaakt via Facebook en men heeft enthousiast gereageerd. Opmerkelijk is dat we een ondernemer hebben uit Para en enkele crafters van de Craftmarkt Waterkant uit Paramaribo", zegt Rensch.

De beurs zou aanvankelijk op het voetbalveld worden gehouden, maar later werd de nieuwe markt ter beschikking gesteld. De organisatie heeft omliggende scholen uitgenodigd om de beurs te bezoeken. Elvis Samuel, de marktmeester van Albina, is blij met de komst van de beurs. Hij zegt dat de markt eigenlijk nog niet in gebruik is.

"We bouwen het toilet en kantoor nog, maar vinden het fijn dat deze mensen nu al de functionaliteit van deze markt kunnen laten zien." Samuel vertelt dat de nieuwe markt gebouwd is omdat steeds meer venters hun waar aan de man brengen in zelfgemaakte standjes langs de straat. "Met deze nieuwe markt brengen we regulatie daarin."

Op de eerste dag waren er crafters uit Paramaribo en een producent van nonidrank en -thee en vegan bouillonpoeder. Rising Sun presenteerde wijn die is gemaakt vanuit de inheemse traditie. Verder zijn er stands met massageoliën, handgemaakte zepen, inheemse bijouterieën, slippers met een aparte look van haakwerk en andere producten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina