Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Efu mi lusu mi e kiri a sma’

‘Efu mi lusu mi e kiri a sma’

10/05/2019 19:11 - Van onze redactie

‘Efu mi lusu mi e kiri a sma’

 

PARAMARIBO - “Ik moet gewoon naar huis gestuurd worden. Ik ben onschuldig. Ik ga jullie wijzen hoe gek ik kan zijn. Als jullie mij vrijlaten wordt het niet mooi. Ze verpest mijn leven gewoon. Efu mi lusu mi e kiri a sma. Unu mag sabi!” Dit waren de woorden van Cliss M. die zich donderdag moest verantwoorden bij kantonrechter Lydia Ravenberg. Hij zou een vrouw met de dood hebben bedreigd.

Cliss M. verklaarde dat hij onterecht is ingesloten. Hij verzekerde het slachtoffer, Lygia P., te zullen doden als hij uit de cel komt. De man deelde enkele keren met stemverheffing mee dat hij in de toekomst van plan is om de benadeelde het leven zuur te maken als hij geen eind aan haar leven kan maken. De rechter riep hem tot de orde, maar hij gaf daar geen gehoor aan.

De deurwaarder moest de verdachte met hulp van zijn collega's in toom houden. De man heeft Lygia P. in Marowijne bedreigd en daarna een woning van een buurtbewoner vernield. De verdachte is onder behandeling van een psychiater, vertelde hij op de vraag van de rechter of hij medische hulp krijgt. "Ja, ik werd behandeld. Ik heb geestelijke problemen."

Hij vervolgde: "Maar ik mag haar niet. Ze heeft toch verklaringen tegen mij afgelegd. Ze moet gestraft worden." Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van de rechter en deurwaarder, staakte Cliss M. zijn onbehoorlijk gedrag niet. Kantonrechter Ravenberg zei dat ze twee getuigen wil horen die klaarheid kunnen brengen in de handelingen van de verdachte. Officier van justitie Claudia Bruining was het eens met de magistraat. De vervolgzitting is op 11 juli.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina