Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds verrast Yelyco

Yellow Birds verrast Yelyco

09/05/2019 01:17 - John Zaalman

Yellow Birds-aanvaller Zefanio Breinburg (12) smasht de bal langs het tweemansblok van Marcel Krak en Clyde Fräser van Yelyco.

Yellow Birds-aanvaller Zefanio Breinburg (12) smasht de bal langs het tweemansblok van Marcel Krak en Clyde Fräser van Yelyco. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Yellow Birds heeft gestunt tegen titelverdediger Yelyco in de mannenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond. In de Ismay van Wilgen Sporthal veerde de ploeg woensdagavond terug na het verliezen van de eerste set: 21-25, 25-20, 25-21, 25-15.

Zefanio Breinburg, Xandro Rijkland en Joshua Dwarkasing waren medeverantwoordelijk voor de triomf. Yellow Birds-coach Roberto Joval zegt dat in de voorbereiding de focus niet speciaal  op de ontmoeting tegen Yelyco lag. "De bedoeling was alvast kijken waar we staan en werken." De coach was vooral ingenomen met het gedurfde spel.

Bij Yelyco zorgden onder anderen Keven Sporkslede, Marcel Krak en Clyde Fräser voor de punten. Volgens coach Verdy Getrouw schreef het verlies van Yelyco toe aan "geen training in de benen" hebben. "Yellow Birds was als team sowieso beter. Ik had wel meer inzet van mijn spelers verwacht", aldus Getrouw.

Eerder op de avond kreeg Bazooka Livo in vijf sets op de knieën: 20-25, 25-21, 22-25, 25-17, 15-8. In de U15-meisjesklasse won Survos 1 in straight-sets (25-4, 25-5) van Survos 2, terwijl in de U18-meisjescategorie Condor eveneens in twee sets (25-5, 25-15) triomfeerde over Yellow Birds.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina