Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Robinhood door Happy Boys uit bekercompetitie

Happy Boys wipt Robinhood uit bekercompetitie

09/05/2019 04:26 - Frank Finisie

Robinhood lijdt eerste verlies in het seizoen

 

PARAMARIBO - "Het verlies komt een beetje hard aan", geeft coach Roberto Gödeken toe. Robinhood verloor woensdagavond verrassend met 1-2 van Happy Boys en ligt daardoor uit de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De nederlaag was de eerste dit seizoen voor zijn club.

Het verlies betekent ook dat de SVB een nieuwe bekerkampioen krijgt. Robinhood haalde in 2018 de 'treble': de club werd lands- en bekerkampioen en winnaar van de President's Cup. Na het winnen van de Caribbean Club Shield op Curaçao en het overrompelen van Walking Boyz Company vrijdag in de eerste divisie (4-0), hadden velen gedacht dat het woensdagavond in het Franklin Essed Stadion een makkelijke partij zou worden.

Echter, Happy Boys had andere intenties. De koploper van de tweede divisie nam in de dertiende minuut brutaal de leiding. Na een scrimmage schoot Evani Esperance de 1-0 in. De vreugde in het kamp van Happy Boys was van korte duur, want negen minuten later bracht Roxey Fer de stand in evenwicht. Hij schoot van buiten het strafschopgebied raak: 1-1.

Hoewel beide clubs na de rust nadrukkelijker de aanval opzochten, bleven doelpunten uit totdat Robinhood-doelman Rainel Godfried in de 83ste minuut totaal in de fout ging. Hij liet een houdbare bal los, waardoor de alerte Mugabe Doekoe kon toeslaan; 2-1. Robinhood deed verwoede pogingen om in de resterende tijd nog ten minste één keer te scoren, maar de verdediging van Happy Boys sloot goed.

Gödeken: "Je komt om elke wedstrijd te winnen en als je verliest doet het je zeker wel wat." Henk Verveer, trainer van Happy Boys, prees zijn spelers. "Wij hebben het geduld opgebracht om daarna toe te slaan", zei hij. In de eerste wedstrijd won Junior, nummer twee in de tweede divisie, met 4-3 van eerste divisionist ACoconut uit Brokopondo: 4-3. Junior zit daardoor net als Happy Boys in de kwartfinale van de bekercompetitie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen