Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oud-directeur Curaçaose Girobank veroordeeld

Oud-directeur Curaçaose Girobank veroordeeld

09/05/2019 13:03

Oud-directeur Curaçaose Girobank veroordeeld

 

WILLEMSTAD - De 78-jarige oud-bankdirecteur Eric Garcia is woensdag op Curaçao veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens het verduisteren van 11 miljoen US dollar, valsheid in geschrifte en witwassen. Ook moet hij het verduisterde bedrag terugbetalen. Als dat niet gebeurt, staat daar een hechtenis van drie jaar tegenover.

Garcia was directeur van de Girobank op Curaçao. Als curator in het faillissement van Banco Maracaibo in 2010 maakte hij in totaal 11 miljoen US dollar over naar verschillende buitenlandse bankrekeningen. Daarna is het geld gebruikt om aandelen Girobank te kopen.

Toen de rechter-commissaris later vragen over de stand van de faillissementsrekening begon te stellen, heeft Garcia twee bankafschriften vervalst en een vals faillissementsverslag opgesteld. Zo wilde hij het laten lijken alsof de 11 miljoen US dollar nog in de boedel zat.  In werkelijkheid was er nog maar 11.000 US dollar over. De straf is een jaar lager uitgevallen dan eerder werd geëist. Dit vanwege de lange duur van de zaak en de hoge leeftijd van de ex-bankier. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina