Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opstart visrokerij Commewijne in zicht

Opstart visrokerij Commewijne in zicht

09/05/2019 21:18

De visrokerij in Commewijne moet binnen zes maanden operationeel zijn.

De visrokerij in Commewijne moet binnen zes maanden operationeel zijn. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is van plan de visrokerij die enkele jaren geleden is opgezet in Commewijne, binnen zes maanden op te starten. De middelen hiervoor zijn vrijgemaakt en er is een plan van aanpak opgesteld, dit schrijft het NII donderdag in een persbericht.

Met de aannemer wordt nu gewerkt aan de laatste bouwwerkzaamheden, waarna de rokerij zal worden ingericht. De complete procedure vanaf het aanmeren van vissersboten met hun lading vis voor de rokerij tot het eindproduct, zal moeten voldoen aan de vereisten van het Viskeuringsinstituut en de Europese Unie. Hierdoor zal de gerookte vis voldoen aan de certificeringseisen van Europa. Het product kan dan vanuit Suriname vrij op de Europese markt worden gelanceerd.

De waarnemend directeur van LVV, Deepak Jairam, heeft bij het startsein aangegeven dat de mogelijkheden worden bekeken om ook de lokale markt te voorzien. Het kan niet zo zijn dat er dure investeringen worden gepleegd slechts voor de Europese markt. "We moeten er ook voor zorgen dat er gezond voedsel is voor elke Surinamer. Dat geniet onze prioriteit!"

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina