Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstel Nieuw Weergevondenweg vordert

Herstel Nieuw Weergevondenweg in volle gang

09/05/2019 19:37

Arbeiders werken aan de rehabilitatie van de Nieuw Weergevondenweg.

Arbeiders werken aan de rehabilitatie van de Nieuw Weergevondenweg. Foto: NII  

PARAMARIBO - De asfalterings- en bestratingswerkzaamheden aan de Nieuw Weergevondenweg zijn in volle gang. In de afgelopen periode is de riolering aan weerszijden van de weg aangepakt. Het nieuwe wegprofiel heeft een rijbaanbreedte van zes meter en er zal een rijwielpad van anderhalve meter aan weerszijden worden aangelegd. Daarnaast zullen er parkeervakken gemaakt worden van tweeënhalve meter breed en wordt eveneens een voetpad aangelegd.

De herstelwerken zijn deel van het project 'Herinrichting van de Nieuw Weergevondenweg strekking Indira Gandhiweg-Magentakanaalweg'. Dit project wordt uitgevoerd door de aannemer Caremco Holding, aldus het NII donderdag in een persbericht. Er wordt gewerkt over een wegstrekking van ongeveer vijf kilometer lang, zegt Marco Samat van de afdeling Wegen, sectie planning en begeleiding van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. 

De weg- en bestratingswerkzaamheden tussen de Indira Gandhiweg en de Magentakanaalweg worden in korte strekkingen uitgevoerd. De Nieuw Weergevondenweg tot en met Leiding 22 is al voorzien van een binderlaag asfalt. Vanaf Leiding 22 naar de Magentakanaalweg toe, wordt nu aan de fundering gewerkt. Dit gebeurt steeds in secties van maximaal vierhonderd meter. De aannemer moet de werkzaamheden medio 2020 hebben afgerond.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina