Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hasnoe onderdirecteur af bij RGD

Hasnoe onderdirecteur af bij RGD

09/05/2019 05:39 - Gilliamo Orban

Hasnoe onderdirecteur af bij RGD

 

PARAMARIBO - Reita Hasnoe is sinds dinsdag geen onderdirecteur meer van de afdeling Marketing, Vorming en Voorlichting van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Zij is één van de onderdirecteuren die in ongenade zijn gevallen bij de personeelsbond. Die had op 17 april geëist dat Hasnoe, Ariadne Colli en manager Clyde Starke zouden worden vervangen. Die eis is maandag herhaald tijdens een vergadering met minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Hasnoe heeft ongeveer vier maanden bij de RGD gewerkt. Ze was niet bereikbaar voor commentaar. "Dat is voor rekening van de mensen. Ik werk met feiten", reageerde ze op 17 april tegenover de Ware Tijd kort nadat de brief, waarin haar vervanging was geëist, was overhandigd aan Elias. Over de positie van Colli (onderdirecteur Financiële Dienst) en Starke is niets bekend.

Bondsvoorzitter Robby Naarendorp heeft ook gehoord dat Hasnoe het veld heeft moeten ruimen. Er was voor woensdag een vergadering gepland met Elias, maar die is verschoven naar vandaag. "Ik heb nu geen bevestiging, maar het kan dat we in de vergadering van donderdag nieuws krijgen", aldus Naarendorp.

De krant heeft meerdere keren geprobeerd om een reactie te krijgen van RGD-directeur Sebita Gopal, maar zij liet via haar secretariaat weten dat ze contact zou maken, wat bij het ter perse gaan van de krant nog niet was gebeurd.

De bond heeft op 17 april in een brief aan Elias gesteld dat er de afgelopen maanden ontwikkelingen zijn geweest, waarbij stoelendans of het vechten om posities centraal stond. Volgens de medewerkers is deze situatie ontstaan sedert de komst van de onderdirecteuren Colli en Hasnoe. "Zij hebben zich in korte tijd van hun slechte kant laten zien. Dit met ondersteuning van ten minste één manager, namelijk Clyde Starke", staat in het schrijven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina