Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • GLS stimuleert persoonlijk leiderschap

Global Leadership Summit stimuleert persoonlijk leiderschap

09/05/2019 22:32 Error parsing XSLT file: \xslt\artikelAuteur.xslt

Global Leadership Summit stimuleert persoonlijk leiderschap

 

PARAMARIBO - Voor de zesde keer wordt de Global Leadership Summit (GLS) Suriname gehouden. Dit jaar met als thema ‘Iedereen heeft invloed’. Het thema is bepaald door de internationale hoofdorganisatie maar de lokale afdeling besluit hoe invulling eraan wordt gegeven. Serge Andre is de trekker van de bijeenkomst.

Hij gaat dieper in op het thema: "Als leider moet je invloed uitoefenen op jouw medewerkers. Eigenlijk als je geen invloed uitoefent, hoe breng je dan het product tot stand of het nu is in de dienstverlening of waar dan ook. Ook het gezin is een terrein waar je veel invloed uitoefent." De Global Leadership Summit Suriname vindt vrijdag en zaterdag plaats in TBL Cinemas. De opzet is onder meer dat elke sessie een Surinaamse host heeft of panelleden die ingaan op eventuele vragen vanuit het publiek.

"Wat zij ook doen, is een vertaalslag maken van hoe het gehoorde kan worden toegepast in de eigen situatie. Ze plaatsen het ook binnen de Surinaamse context." De host of panelleden zijn professionals uit het bedrijfsleven, politieke en religieuze leiders. Volgens Andre is de Global Leadership Summitt Suriname een ideale plek om te netwerken vanwege de ruim tweehonderd aanwezigen uit verschillende branches.

"Ik denk dat de summit je nieuwe inzichten biedt voor jouw persoonlijk leiderschap. Het is een moment om bij te tanken en te leren. Door de vele reacties van het publiek en de vragen die gesteld worden, krijg je ook veel persoonlijk inzicht over leiderschap in verschillende situaties." De summit is gericht op de ontwikkeling van het persoonlijk eigen leiderschap. "Het gaat niet om wat anderen verkeerd doen. Jij moet leren hoe jij vanuit jouw positie het beter of anders kan doen."

Volgens Andre krijgen deelnemers een unieke mix van visies, inspiratie en praktische vaardigheden voorgeschoteld, om zichzelf en hun gemeenschap te helpen transformeren. Er zullen twaalf video's te zien zijn met bekende wereldleiders zoals Simon Sinek, bishop T. D. Jakes en John C. Maxwell. De GLS is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij leiderschap en zich hierin wil ontwikkelen. Dit jaar wordt ze gehouden in meer dan 135 landen. De summit is één van de grootste leiderschapsseminars ter wereld, georganiseerd door de Willow Creek Association.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen