Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Geen vertrouwen verliezen in SPSB'

'Geen vertrouwen verliezen in SPSB'

09/05/2019 00:08 - Ivan Cairo

'Geen vertrouwen verliezen in SPSB'

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Rekeninghouders moeten vertrouwen blijven houden in de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Vakcentrale C-47 roept hen daarom op om hun tegoeden niet weg te halen bij deze bank. Dit zou niet in het belang zijn van de SPSB, het personeel en het publiek. C-47 roept op dat de bedrijfsoperaties zuiver worden gehouden en arbeidsplaatsen niet in gevaar komen.

Tijdens een persconferentie woensdag zei voorzitter Robby Berenstein dat bij de SPSB de laagste lonen in het bankwezen wordt betaald. Als één van de misstanden noemde hij de uitkering van een lumpsum verspreid over een aantal jaren. Het effect van een dergelijke uitkering, namelijk koopkrachtversterking, ging daardoor totaal verloren.

Berenstein hekelt dat de SPSB-leiding dit heeft doorgedrukt met het argument dat de bank geen geld heeft. Dat terwijl banktoppers wel met de beschikbare middelen stoeien. Hij verwees naar de problemen waarin De Surinaamsche Bank was terechtgekomen met als gevolg een fors verlies.

Berenstein noemde ook de aanhouding van 19,5 miljoen euro in Nederland vorig jaar met als gevolg een schaarste aan contante US dollars in Suriname en de problemen bij Surichange Bank. Met het schandaal bij de SPSB wordt volgens de vakbondsleider een extra dimensie toegevoegd aan de crisis in de financiële sector.

Berenstein stelde dat medewerkers niet de dupe mogen worden van de problemen in de sector. Zij hebben part noch deel aan de crisis. C-47 constateert dat er onder meer bij de SPSB maatregelen worden getroffen die indruisen tegen de belangen van het personeel. Er wordt daarom nu al aan de bel getrokken zodat paal en perk gesteld kan worden aan acties tegen medewerkers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina