Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Onverlichte Telesurmast gevaar voor vliegverkeer'

Bewoners waarschuwen voor mast zonder verlichting

09/05/2019 03:11 - Gilliamo Orban

Bewoners waarschuwen voor mast zonder verlichting

 

PARAMARIBO - De verlichting van de Telesur-mast te Gunsi is defect. Bewoners uit de omgeving vrezen dat er een vliegtuig tegen de mast aan vliegen. Volgens Stanley Donoe, radio-omroeper in het Boven-Suriname-gebied, ligt het vliegveld van Laduani relatief dichtbij de mast.

"Bij het landen en opstijgen kan er wat verkeerd gaan en dat kan zorgen voor een ramp in het gebied. We moeten dit niet onderschatten. Het probleem moet spoedig aangepakt worden", zegt een bezorgde Donoe. Volgens hem werkt de verlichting al twee maanden niet. Het probleem is aangekaart bij Telesur, maar hij heeft niet gemerkt dat er serieus met de klacht is omgegaan.

Danoe heeft het probleem ook doorgegeven aan districtscommissaris Humphrey Jeroe van Boven-Suriname. Het dichtbevolkte dorp Nieuw-Aurora ligt nabij de mast, die naar schatting van Donoe ongeveer tweehonderd meter hoog is. De mast staat op een heuvel.

"Soms horen we in de avond vliegtuigen en maken we ons ernstig zorgen", zegt de omroeper. Het vliegveld van Laduani is volgens Donoe één van de belangrijke landingsbanen van Boven-Suriname. Gemiddeld landen er wekelijks vijf vliegtuigen.

Bryan Felter van de afdeling die de Telesurmasten onderhoudt, heeft enkele dagen geleden gehoord dat het licht is uitgevallen. Het is de bedoeling om deze week naar het gebied te gaan. "De mast staat niet dichtbij het vliegveld, maar ik kan de bezorgdheid van de mensen wel begrijpen als er wat verkeerd gaat met een toestel", zegt hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen