Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werkneerlegging bij Korps Politie Suriname

Werkneerlegging bij Korps Politie Suriname

08/05/2019 20:23 - Van onze redactie

Werkneerlegging bij Korps Politie Suriname

 

PARAMARIBO - Leden van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben woensdagavond zes uur het werk neergelegd. Vanaf dat tijdstip melden de manschappen zich aan op de Politie Academie aan de Commewijnestraat.

De werkneerlegging houdt verband met het buiten functie stellen van drie politieagenten. Het trio dat op 25 april aan het voetballen was met collega's op het Randjiet Boys-sportveld had het aan de stok gekregen met een omwonende, op wiens erf de voetbal tot twee keer toe was beland.

Er volgde een onderzoek van de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname (KPS). Dinsdag werd besloten de drie agenten na verhoor in verzekering te stellen. In een WhatsApp-bericht wordt gesproken over een "oneerlijk rechtsproces". De actie zal worden overgenomen door de Surinaamse Politiebond om aandacht van de regering te vragen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina