Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voetballende politieagenten buiten functie

Voetballende politieagenten buiten functie

07/05/2019 13:23 - Van onze redactie

Voetballende politieagenten buiten functie

 

PARAMARIBO - Drie politieambtenaren die op 25 april in de clinch zijn geraakt met een gezin om een voetbal zijn op 3 mei buiten functie gesteld door de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname (KPS). Dit wordt tegenover de Ware Tijd bevestigd.

Het incident deed zich voor op het Jabbar Imamdi Sportcomplex, het zogenoemde Randjiet Boys-voetbalveld. Volgens de voorlichtingsafdeling van het KPS was een groep politiemannen, militairen en burgers uitgenodigd om te voetballen tegen een andere groep.

Tijdens de wedstrijd belandde de voetbal voor een tweede keer op het naastgelegen erf. Enkele agenten gingen het terrein op om de bal te halen, maar de bewoner weigerde om die terug te geven. De gemoederen raakten verhit waarna de bewoner - volgens verklaring van één van de spelers - een voorwerp tevoorschijn haalde waarmee hij een agent licht verwondde aan diens rug.

Zijn collega's hebben daarna waarschuwingsschoten gelost om erger te voorkomen. De politie van Uitvlugt werd ingeschakeld waarna de bewoner naar het politiebureau werd gebracht voor verhoor. De man werd daarna heengezonden. De familie heeft na het incident aangifte gedaan bij de afdeling OPZ die belast is met het verdere onderzoek. Het is nog onduidelijk of er meer agenten buiten functie zullen worden gesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen